Söndag!

Idag är det ju Morsdag och det var vi inte sena med att fira. Imorse när jag vaknade runt halv åtta gick jag upp och gjorde en sockerkaka med björnbär i åt Mamma. Sen vid tiotiden åkte vi upp och "överraskade" henne med kakan och present, glad vart hon!
Annars idag så har vi ägnat tiden åt att ta bort vårat fula staket vi hade runt en del utav tomten så nu är det borta, yes yes yes!!! Ser kanske lite bättre ut nu på tomten =) Och nu så håller Örjan på att klippa gräset, han är så duktig han =)

Igår så var det mest en slappardag kändes det som, hm undra varför =) Var uppe i Gryt en sväng, städade sovrummet som verkligen behövdes röjas i, så skönt att det värsta är borta.
Sen senare på em. kom Emma hit med min bil som jag hade stod i Pålsboda sen i Fredags, vi gick ut en sväng med hennes hund i skogen, en lång tur vart det men härligt att gå i skogen, så tyst och skönt!
Efter det så kom Anders (Emmas sambo) hit och vi åkte alla ner till Gó Glass, mmm! Då började det ju regna naturligtvis men gott var det ändå =)
Herregud det där låter väl ine alls som en slappardag, det var nog inte det trots allt.
Nähä ner och blåsa håret och fixa nått käk till kvällen, få se om det är nått bra på tv ikväll.
                                                                                                                                       

  

    

 

 


Tiden går fort...

när man har roligt. Har inte hunnit skrivit nått sen förra helgen, skärpning.
Men hursomhelst så var jag och Örjan bjudna på dop förra Söndagen. Det var Tony&Gujes lilla dotter Frida som skulle döpas. Allting var jättefint och bra och som doppresent utav oss fick hon en matservis av Elsa Beskow "Hattstugan" och en ram med två gulliga kort på Frida. Den presenten vart mycket uppskattad kan jag säga =) Efter dopet så hjälpte vi till och plocka undan allting sen följde vi med dem hem på lite kaffe och pizza, gott!
Vill bara säga att Gujes mamma Lena är hur rolig och härlig som helst, jag gillar henne!

Sen nu i veckan som gått så har jag vart in till Marieberg och handlat lite födelsedagspresent till min syster Jenny, och morsdagpresent, en klänning/ tunika som jag hittade jag på Rut. Mycket fina kläder hade dem där, söta klänningar m.m. Hittade massa med fina kläder som jag vill ha men sådär är det ju när man inte har så mycket pengar att lägga på kläder, det får bli nästa månad =)
Gjorde dagens goda gärning (hoppas jag) där också, köpte tidningen "Situation Stockholm" =)
När jag ändå var där var jag en sväng hem till Lollo och skulle hämta mina ljus, hon skulle ha ljusparty men jag hann inte att stanna eftersom vi skulle handla mat och klockan tickade iväg, men det får bli ett besök en annan gång.
Annars så har jag varit iväg och tränat i vanlig ordning men från och med nästa vecka kan vi inte träna lika mycket då deras sommarschema drar igång, alltså två pass per vecka men det är ju bättre än ingenting. Älskar att träna på Fullfart, det är så bra där!!!

Och igår så var mina tjejer och jag iväg till parken i Pålsboda där Black Jack spelade. Innan så var vi hemma hos Linda och grillade och förfestade med bla. Singstar, mycket trevligt. Vi trodde inte riktigt att det skulle bli uppehåll för tidigare på kvällen hade det regnat men det gav med sig, eller ja nästan allafall.
Men vi svängde våra lurviga på dansgolvet, jag kan säga att Emma är en hejare på att bugga och föra =)
Jag hade mycket roligt!
Men jag förstår inte vad det är för väder ute =( Kallt, mulet och regnar. Hoppas inte att denna sommar kommer att se ut såhär...

Åh ja idag fyller mamma år, gattis grattis! Jätteroligt, dem hade firat mamma igår och innan så hade vi skrämt upp henne med att hon skulle få värsta presenten och jag sa typ "har du inte fått magsår förr så kommer du få det nu" hahaha. Då hade Jenny gjort ett presentkort på segelflygning och skrivit datum och allt när hon skulle görat, ja så det såg verklighetstroget ut. Mamma höll på att börja gråta, vart jättenervös och rädd, stackars mamma vad hon får genomlida när hon har såna döttrar.
Men den riktiga presenten var på "Flowting", man ligger alltså i en "kokong" kan man säga som är fylld med varmt saltvatten, ska vara väldigt avslappnande och bra mot stress bla.
Ska upp till henne idag och äta lite tårta, om det finns något kvar =)

     
                                  

Röka på lite...

Igår var jag hemma hos Emma tillsammans med Emelie och Linda, det tjattrades och skvallrades i vanlig ordning. Efter en stund gick vi hem till Linda, dit Ida kom oxå efter jobbet, för vi va så sugna på att röka vattenpipa så det gjorde vi under tiden det åskade och regnade, plus att vi fick mat hos henne =) Gott!!!

Och imorse när jag skulle prova klänningen jag skulle ha haft på mig på dopet hade den gått sönder i baken, värsta revan... ja man har väl för stort arsle helt enkelt så då fick jag lite panik och tänkte vad fan ska jag ha på mig nu då??? Men jag har en annan klänning som får duga lika bra den...
Tänkte att den klänningen som gick sönder ska jag nog ta av och göra till en skjorta istället, ska fråga lilla mamma om hjälp =)

Jaha nu ska jag snart åka till jobbet, ska jobba helg men bara ikväll och imorgon sen har jag tagit semester på Söndag, skönt!
Bye bye!



Härliga Måndag!

Gud vad denna helgen har gått fort tycker jag. I fredags skulle jag vart ledig men jobbade extra i Pålsboda hemtjänst istället, kul kul! På kvällen var vi och tränade skivstång och efter det när vi kom hem grillade vi, gud så gott det är, älskar det. Till det drack jag faktiskt rött vin, visserligen mousserande, men väldigt gott så det blir fler gånger man kommer att prova det.

Sen i Lördags gjorde jag egentligen inte så mycket, men gud så skönt och varmt det var ute då, rena sommarvärmen. Var uppe i Gryt på fm. sen åt vi lite glass =) och senare på kvällen var vi på 30-årsfest hos vännerna Ida&Danne, och jag blev lite full men jag styrde upp det hela med att dricka vatten i slutet, funkar alltid. Så denna gången behövde jag inte jaga O´boy glaset =)

I Söndags var vi till Marieberg och köpte doppresent till Tony&Gujes dotter Frida som ska döpas på Söndag, Örjan köpte lite kläder och jag skämde ut honom lite som jag brukar göra, hehehe det kan han gått ha.
Efter vi kommit hem kollade vi på Avatar, den var bra men inte sådär jättebra tyckte jag men helt klart godkänd.

Och idag har jag jobbat så efter jobbet åkte jag hem lagade mat och sen åkte upp till Gryt, pappa har kommit hem från Usö efter att ha opererat sig, hade köpt lite blommor till honom =)
Men nu ska jag ner och kolla på tv, sen senare ikväll är det Hollywoodfruar, yes yes!



Helgen över...

Jaha nu var det Måndag igen, har fått rätt så mycket gjort under helgen som var. Vi är färdiga med veden och trappen är färdigbetsad så nu är det bara att klarlacka och måla vagnsstyckena vita och sätta upp lister och så.
I Lördags var vi bjudna hem till Tony&Guje, där vi fick fondue med underbart goda såser och mycket annat gott till. Vi kollade på filmen "Shutter Island" som har gått på bio nu men jag vet inte om jag tyckte den var så bra, väldigt förvirrande men men...
Innan vi åkte hem till dem så var vi till Marieberg och skulle köpa lite mer grejor till trappen och så svängde vi förbi på "Chilli", vad fina grejor det fnns där, man blir ju alldeles lyrisk =) Hittade hursomhelst en servis som vi köpte 2 st av, kul att ha lite fintallrikar och sånt helt i våran stil oxå. Och sen så köpte jag en fotoram som jag satte in 3 st kort på mina syskonbarn på och gav till min syster Veronica. Jättefina kort på barnen var det och Virran vart jätteglad.
I Söndags så bakade jag lite kolakakor, mycket gott! Sen senare på kvällen åkte vi och tränade dubbelpass bestående av RML (rumpa, mage, lår) och efter det skivstång, så det vart 2 timmars träning, härligt!!!


Lite recept!

Här kommer lite recept på maträtter/bakverk som jag brukar göra.
Idag så gjorde jag orientalisk fisk-och räkcurry gratäng, väldigt gott och så enkelt.

Fisk-och räkcurry:
500 g vit fiskfile
300 g räkor (utan skal)
2 vitlöksklyftor
2 tsk orientalisk curry (går bra med vanlig curry oxå)
2 msk tomatpure
2½ dl matgrädde
salt
Lite ost att strö över

Salta fisken och lägg i ugnsäker form.
Pressa vitlöken och fräs i smör. Tillsätt tomatpuren, curryn och räkorna och låt fräsa ca 1 minut, häll över grädden.
Häll sedan allt över fisken och strö över ost.
In i ugn på 225 g i 20 min, grädda i översta delen av ugnen.
Gott att servera med ris.

Krabblasagne:
2 burkar krabba (170 g)
1 purjolök
smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl matgrädde
4 smk hackad dill
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
lasagneplattor

Häll av vattnet från krabban.
Finhacka purjolöken, fräs den i smör och strö över vetemjöl. Häll på mjölk och grädden och låt koka upp ca 2-3 min under vispning.
Tillsätt dill, krabba och parmesanost, smaka av med salt och peppar.
Varva krabbsås med lasagnen.
Grädda mitt i ugn på 200 g i ca 20-30 minuter.

Banankaka:
25 g margarin
2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 bananer
½ dl mjölk

Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölet som är blandat med bakpulver och rör om med en slev (kakan blir lite fluffigare då än om man kör med elvisp).
Mosa bananerna och rör ner dem i smeten + matfettet och mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn på nedersta gallret på 175 g i ca 35 min.

Tjo!

Imorse gjorde jag frukost på sängen till Örjan, havregrynsgröt med färskpressad juice till och smörgås, en riktig stadig frukost enligt mitt tycke. Efter det åkte vi upp till mor och far i Gryt och drack lite kaffe och när vi skulle hemåt åkte vi ut till Bo, det är ju så vackert där ute, och tog lite kort.
Har varit till Hallsberg idag och solat lite, skönt att kanske kunna få lite färg på denna bleka kropp, det tog nog lite allfall =) När jag var påväg hemåt så ringde syster Jenny och frågade om vi skulle gå ut och gå en sväng hemma hos mig, javisst! Så det blev en runda i skogen, ska nog ta och springa där nån gång, väldigt härligt och avkopplande att vara ute i skogen faktiskt.
Ja just det, har hittat Maria Montazamis blogg, alltså denna kvinna är ju så skön =)
Nu är jag nyduschad och sitter och funderar på om jag ska göra en banankaka =) det är ju sååå gott och bra att ha i frysen om det kommer nån bara sådär spontat på besök.
Hej hopp på er!!!





Äntligen!

Nu har vi (örjan och jag) bokat resa till Alanya, Turkiet. Vi åker i Oktober från Örebro, hur smidigt som helst. Det ska bli så skönt, har ju bara varit utomlands en gång tidigare så det här var på tiden att vi gjorde det igen =)
Annars idag har vi hållt på med våran kära ved, så tråkigt det är med det är sånt som MÅSTE göras. Har även betsat våran trapp upp till övervåningen, men betsen tog ju naturligtvis slut när det bara är fyra trappsteg kvar, typiskt! Var uppe i Gryt på em. och hälsade på syster och barnen, alltid lika roligt!
Är ledig i hela tre dagar nu efter att ha jobbat helg, det behövs känns det som när det är lite att göra här hemma.
Ja just det, i Lördags öppnade Gó glass i Hjortkvarn, var nere igår och åt lite, mums så gott det är. Yoghurtglassen med bär i är en av mina favoriter...

RSS 2.0