Detta är spindeln jag slog ihjäl tidigare ...

img_9641 (MMS)

Detta är spindeln jag slog ihjäl tidigare idag. Tror även att jag råkade suga upp frugans hans när jag dammsög. Oops!!!


Valborg!

Ja idag är det sista April och det är ju skönt för ju att det är 1 Maj imorgon =) Smart reflektion va?! Vi får se om vi åker ner på något firande ikväll...
Imorgon är det Godegårdsmarken och det brukar ju vara en bra marken. Så vi åker nog dit en sväng skulle jag tro.

Annars idag har jag hunnit med mycket på fm för att vara jag. Tvättat, hängt upp tvätten, dammsugit och våttorkat golvet. Lagat mat och plockat i och ur diskmaskinen =) Bäst att passa på då Nova låg och sov.
Dödade oxå världens största spindel. Usch så äcklig och stor den var... Fick lite skuldkänslor efteråt men jag ville inte att den skulle krypa in i garderoberna, so I killed it!

I Helgen som var så var vi i Lördags och tittade på bil i Kumla men den var såld =( Sen iväg till Ålsta för att kolla på Fredriks och Helenas nya hus. Jättefint!
Efter det var vi en sväng på marken oxå. Köpte bra lite marknadsgodis och det är ju alltid gott =)
Sen när vi kom hem så åt vi och tog kort till Na, så på Fredag är vi med på Babyannonserna.
Och klockan tre var det dags för Go Glass med nästan hela familjen =) Det var gott och trevligt, dock lite kallt ute men men...


I Söndags så gjorde vi inget speciellt. Novas Farfar och Farmor var här och de hade köpt lite kläder och ett gosedjur =)
På em satt jag ute i solen, det var väldigt skönt! Behöver få lite färg i nyllet. Var ju även ute och sprang och efter det gjorde lite magövningar m.m.
Så idag känns det att man var ute och rörde på sig, gött!

Hej Svejs!

Tror ni man kan ha hårgele i matlagning? :...

img_9701 (MMS)

Tror ni man kan ha hårgele i matlagning? :-) Denna tub har vi nämligen letat efter tidigare idag. Örjan hade för sig att han hade ställt den på köksbordet när han packade ur sin jobbarväska men vet sen inte vart den tog vägen. Men vi vet inte vem av oss som fick för sig att ställa den i kylskåpet... Hmm! Vi fick oss ett gott skratt här när vi stod och gjorde Tacos :-)


Nova sitter så fint och lungt hos Morfar :...

img_1151 (MMS)

Nova sitter så fint och lungt hos Morfar :-) Lite skillnad från tidigare då vi var på en föreläsning med Föräldragruppen då hon inte alls tyckte det var roligt, skrek och grät och det gick inte att lugna henne. Så jag gav upp efter en stund... Lilla skitunge ;-)


baka baka liten kaka

Igår bakade jag en jättegod Sockerkaka med smak av Vanilj och Persika.
Här är receptet:

Ugn 175 grader ca 45 - 50 min

1 smord och bröad sockerkaksform

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker eller 3 krm Vaniljarom
  • 1 dl grädde (eller mjölk)
  • 2 dl frysta eller färska hallon ( eller rivet skal av citron, lime, apelsin etc, eller persika, blåbär eller björnbär eller vad man vill)

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Rör smör och socker pösigt med elvisp (eller för hand), tillsätt ett ägg i taget. Smeten kan nu bli lite grynig - men den fixar till sig när mjölet kommer i. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker (Vaniljaromet hade jag i efter äggen) och till sist grädden.
Häll i formen och klyfta persikorna och tryck ner dem lite i smeten.
Grädda nertill i ugnen ca 45 - 50 min. Prova med sticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.

Jag fick grädda min kaka i 1 tim och 20 min, fråga mig inte varför men den vart god allafall. Sen så använde jag mig av Vanlijaromen istället för Vaniljsockret. Det blir sååå mycket godare och en tydligare Vaniljsmak på kakan =)
Kakan bjöd jag både mina Svärföräldrar som var här på lunch och Jenny och Bure. Fick Godkänd av dem alla!

På em då Jenny och Bure var här så skulle Jenny hjälpa mig att bleka håret =/ Som vanligt var jag nervös för att håret skulle bli pippigult, hehehehe! Men det vart rätt så bra, visst vart det lite gula skiftningar men i Lördags då vi tre var iväg till Marieberg så passade jag på att köpa Silverschampoo, ifall att =)
Så nu har jag duschat håret och använd mig av Silverschampoot så får vi se.



Här är jag lite nervös för att håret var både grått och lite gult.


Och såhär vart det!


onsdag!

Dagarna går och går. Denna vecka har Örjan börjat att jobba dag =) Det är så himla mycket roligare att ha honom hemma på kvällarna nu.
Idag var Emma här en sväng på fm. Vi satt och pratade lite om varje och Nova var ju vaken en liten stund under tiden hon var här, hehehe!

I Söndags var Novas Farfar och Farmor här en stund. Farmor Berit hade köpt lite kläder åt Nova plus att hon fick några gosedjur =) Tack ännu en gång!
 

På em åkte jag upp till Gryt och Örjan åkte och träna. Där uppe så gick vi ut på promenad med Virran och hennes barn. När vi kom tillbaka kom Mamma ner med ett stort paket. I det så låg det en stol till Nova =)

Tack Tack!!!


jag hann först!!!

Både Emma och jag fick klagomål idag för att vi inte hade bloggat på länge. Jag har ju dårå en anledning till varför jag inte hinner.. Hon heter Nova =) Emma är ju bara lat, hihihi! Nej då skoja bara!!!

Vi var hemma hos Nicklas och Karin idag på lite kalas då det är Nicklas som har fyllt 30 år. Han fick i present att köra en Lambourghini (vet inte hur det stavas), en kaffemaskin och öhhh nånting mer. Jag minns inte. Kanske det var presentkort på Akvariumkällarn.
Det var allafall trevligt och mycket gott fika bjöds det på kan jag säga. Karin är en hejare på att baka =)

 
Nicklas försöker att ta sig en tupplur i solariumet då deras egna säng var upptagen av Nova som väckte honom då han försökte att ta sig ett gubbvil tillsammans med henne, hehehe! Så han tog och la sig i solariumet istället =)


En del av folket som oxå var där...


Karin fick ta disken... Som vanligt ;-)


Linda utövar nått slags Ninjaslag mot Emma.

Ja det var det!

Jag gjorde det...

Ja idag var jag faktiskt ute och sprang och gick en promenad. Först på fm så sprang jag spåret, hua hua!!! Sen på em åkte jag upp till Gryt och gick en sväng =) Väl där uppe så passade jag och Nova på att hälsa på Linda och lillan Victor som var på besök =) Himla söt han var!!! Tog ju tyvärr inte med mig kameran då jag var där men men... Får komma ihåg den nästa gång vi ses.
När vi kom hem, alltså till Mamma och Pappa, så somnade Nova i min systers Virrans famn när dem satt i gungstolen och gunga. Där sov hon gott en stund =)


Denna bild tog jag i Söndags. Det är Örjans bror Magnus och hans tjej Annie.
Vi var där en stund innan vi åkte till Tony&Guje.
Det är inte så ofta vi träffar dem då de bor i Visby. Men det är kul när vi väl får tillfälle till det.


bullbak!

Ja eftersom vädret inte har varit så roligt idag så bakade jag lite bullar igen =) Dem vart jättegoda och jag var tvungen att provsmaka två så nu har jag jätteångest över det =) Att man inte kan ha någon karaktär, suck!
Och igår när jag var uppe i Gryt så hittade jag en godisburk, Mmm vad gott tänker man men sen då??? Ångest igen...
Så imorrn skulle jag ju vilja ut och springa plus att gå ut och gå! Men vi får väl se hur vädret är. Gillar inte att vara ute när det regnar även om man har kläder för det.

Nova har börjat att vända sig på sidan nu. Det är så kul att se hur mycket hon utvecklas för varje vecka som går faktiskt. Men att ligga på mage gillar hon minnsan inte men det får hon göra ändå fast korta stunder bara.
På Fredag blir hon 3 Månader och tänk att Fredag den 13 kunde bli en Turdag, ja allafall för oss =)

Ligger och kollar på Big Brother och jag förstår inte vad det är för folk dem har hittat i år??? Vissa är så elaka och beter sig illa mot varandra. Trots det så kollar jag på det... Jag skyller på att det inte finns något annat att titta på helt enkelt.
Det var faktiskt mycket bättre och roligare förra året!!!

Imorrn ska vi eller Örjan börja att tapetsera hallen så till helgen ska det vara klart. Ja allafall delvis. Det är ju dem där listerna som ska köpas till och just det som kan dröja innan det blir av, hehehe!

På Lördag ska vi på födelsedagskalas hos Nicklas som har fyllt 30 år!!! Det blir roligt att få träffa alla vänner!

Slänger upp en bild på mig och Örjan som är taget för ungefär en 100 år sen!!!







påsken!!!

Ja igår, Påskafton, så var vi först hemma hos Örjans föräldrar där även hans bröder och deras flickvänner var. Det gamla vanliga vart det till Påskmat dvs. Jansson, köttbullar, prinskorv m.m. Gott var det och till efterrät vart det Ananaspaj =) Mums!
Trevligt Trevligt!!!

När klockan började närma sig fyra så var det dags att åka till nästa ställe och fira Påsk nämligen uppe hos mina föräldrar där vi samlades hela La Familia.
Ja, nästan samma mat vart det oxå och lika gott var det där =) Mamma hade gjort nån typ citroncheesecake till efterätt, supergod och fräsch!
Efter maten så jäste vi oss alla ner framför tvn rätt så mätta och belåtna =)
Vi åkte hem vid niotiden och efter att jag hade lagt Nova så gick vi oxå och la oss med lite godis och smaska på som vi hade fått av mina systrar, hihi!
Ja det var den dagen de!

Idag ska vi hem till Tony&Guje men då kommer vi att skippa Påskmaten och satsa på grillat istället, gott gott!!!

Lite bilder ifrån Gryt, Den första bilden är ägg som Jenny hade färgat, väldigt fina dem vart eller hur?


Vårat senaste köp från Tradera :-) En lite...

img_2150 (MMS)

Vårat senaste köp från Tradera :-) En liten Mini Laptop, eller det kanske inte heter Laptop? Ja en bärbar är det hursomhelst :-) Asbra och smidig så nu behöver jag inte lämna soffan på hela dan, hahaha! Glad Påsk på er!!!


då var det måndag igen!

Alldeles precis har vi varit nere hos barnmorskan och vägt och mätt Nova. Allt såg bra ut och om två veckor ska hon vaccineras, hoppas det går bra oxå.

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen så jag ska väl försöka att summera veckan som gått lite...

I Torsdags var jag hemma hos Lollo. Det var så roligt och mysigt att få träffa henne, Titus och Niklas =)
Lollo tog en massa fina bilder på Nova och ett par på Nova och mig ihop. Och lilla Titus han var väl för söt, vilket litet Charmtroll säger jag bara. Jag och Louise har bestämt att Nova och Titus ska gifta sig när dem blir stora, hahaha!
Är det de som kallas tvångsgifte eller ;-)
Örjan och jag har bestämt att tre kort ska vi förstora upp för dem vart så jäkla bra på ren svenska =) Tack Lollo ännu en gång!
Här är några utav alla bilder som hon tog ♥
    
Tyvärr tog ju inte jag några kort men det får bli nästa gång vi åker dit och då ska Örjan med oxå.

I Fredags påbörjade jag renoveringen av våran hall =) Panelen är målad nu men jag vet inte om jag ska måla den en gång till. Tycker att det inte riktigt är ordentligt täckt eller om det är ögat som lurar en, hmmm. Allafall så har vi bara tapetseringen kvar sen, och ja just sen ska vi ju köpa lite lister och sånt och sätta runt dörrar. Det kommer att bli så bra tror jag. Ja det kan ju inte bli värre än det var innan allafall ;-)

Just nu väntar jag på att en Barnmorska från Kumla ska ringa eftersom vi inte har blivit informerad något om Föräldragruppen som startar på Onsdag för vi sa nämligen till om att vi gärna skulle vilja gå kvar i den fast vi nu tillhör Pålsboda och det skulle ju gå bra sa dem men vi får väl se vad dem säger nu...

Och Imorgon ska jag hem till Elin som bor i Hjortkvarn en sväng. Hon är nämligen oxå Mammaledig till lilla Ebba som är typ 4 Månader tror jag. Det blir trevligt!

Hej Hopp!!!

RSS 2.0