sommaren är kort...

det mesta regnar bort. Ja så kanske vi kan summera dennna sommar eller??? Kom på en sak som gjorde mig lite upprörd. Jag har ju för böveln inte badat (i sjön) nånting denna sommar. Jag som älskar att bada?!?! Det är ju så man får skämmas över sig själv =) Jaja, nu tänker jag då inte ta ett dopp allafall för nu är ju sommaren snart slut och det är kallt ute.
 
I Lördags så var jag hem till Anders och Emma en sväng på em. Det var roligt óch skönt att komma hemifrån. Örjan var inte hemma för han hjälpte sin mor och far med att sätta upp deras nya kök. Därför var det skönt att åka bort tyckte jag...
Fick med mig lite filmer med mig hem oxå bla. Twilight Breaking Dawn =)))
 
Igår (Söndag) så rensade jag och Örjan två skåp i köket och gud vad man samlar på sig skitgrejer. Typ en trasig klocka låg bla där. Varför sparar man en trasig ful klocka för???
Hursomhelst så vart det en hel del mer plats och det är ju alltid bra.
På em kom Guje och Frida hit. Det åts lite gofika och Frida och Nova busade runt. Om jag nu hade tänkt till lite så kunde vi ju ha åkt ner på tipspromenaden som var vid Hjortvallen igår, suck! Det hade nog Frida tyckt varit roligt. Men men det där med minnet är ju inte så bra, jag skyller det på amningen, hehehe! Som jag förresten är påväg att avsluta. Ammar bara en gåg om dagen nu och det är skönt. Vetskapen om att man kan tex. åka till Marieberg själv utan Nova känns... ja lite befriande. Nu ska ni inte misstolka som att jag tycker att det är jobbigt eller att hon är jobbig och ha med sig för det är hon absolut inte men man behöver lite egentid oxå som Mamma =)
 
Idag har jag och Nova och hälsat på min mormor Anny =) Mamma var oxå med. Vi var i cafeterian och fikade lite och jag tror Nova vart lite blyg av allt folk som satt där, hehe! Vart väldigt "tutigt" där ett tag men det gick över. Sen nu på em. har hon röjt omrking i vardagsrummet. Hon har börjat lite grann att ställa sig i krypposition och stå och gunga fram och tillbaka. Så med lite mer träning börjar hon väl att krypa snart.
 
Imorrn kommer Elin, Ebba och Filip hit. Kul kul!!!!

Blåbärspaj!

Här kommer receptet på pajen jag gjorde då vi hade Lollo med familj på besök.
 
Blåbärspaj med vit choklad.
Smuldeg
4,5 dl vetemjöl
200 g smör
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
(+ potatismjöl att strö ovanpå
botten)


Fyllning
1 liter blåbär
några msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 msk potatismjöl
100 g vit choklad

200 grader, 35 minuter

Mixa mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smuldeg.
Fördela lite mer än hälften av smuldegen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och tryck ut degen till en botten. Strö lite potatismjöl över.

Blanda blåbär, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll fyllningen i pajformen. Hacka den vita chokladen och fördela över fyllningen. Strö över resten av smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 minuter.
Servera med vaniljsås.

flititg!!!

Ja det får jag väl säga att jag har varit idag. Har städat, tvättat, bakat kakor och en sockerkaka och ska alldeles straxt laga mat.
Idag hade jag energi till att göra allt för det hade jag defentivt inte igår då Nova envisade sig med att inte vilja sova, hahaha!!! Men efter 5 timmar att vara vaken så somnade hon sen efter att hon hade fått lunch.
Var ner till glassbaren igår och provade nya Päronyoghurt, den vart helt klart godkänd =) Gott gott!!!
 
Hej Svejs!!!
 
 

vart ska jag börja???

Det är ju inte så bra att göra så långa uppehåll mellan alla inlägg. Man kommer ju för böveln inte ihåg allt. Men jag börjar för några helger sen...
Ja för några helger sen så var Emma, Anders, Fia och Nicklas här en sväng. Vi åt glass, det var gott!!! (tror att jag har skrivit om detta tidigare) Allafall här kommer två bilder på två snyggingar... eller ja tre =)
 
Förra Fredagen så fyllde Alexandra hela 10 år!!! Av oss fick hon presentkort på Marieberg. Misstänker att det blir kläder för dem pengarna =)
 
I Söndags så hade vi galna Familjen Scott här =) Alltså Lollo, Niklas och lilla Titus. Det var hur trevligt som heslt och vi skrattade så att jag var helt öm i käften sen, hahaha!!!
Vi bjöd på Blåbärspaj med vitchoklad, mycket god om jag själv får sägat. Ska lägga upp receptet senare.
 
Nu i Tisdags hade vi Elin och hennes barn Filip och Ebba här. Det var trevligt med mycket prat och tjat =)
 
Annars i veckan så har jag varit uppe i Gryt, haft mamma&pappa på besök, SOLAT då dem senaste två dagarna har varit fina. Man blir ju lite förvånad över det, haha!!!
Avslutar inlägget med mer bilder på Nova, hihihi!
När Nova vaknar ska vi åka bort till Vita Kralan i Haddebo. Ett Bed&Breakfast där dem även säljer bla. grönsaker, ägg, möbler m.m =) Kan ju vara kul att kika på allt.

tandabissingar!!!

Det är ju inte så underligt att Nova har varit lite gnällig de senaste dagarna. Hon har ju börjat att få tänder =) Vi upptäckte det igår vid lunch att de börjar att komma upp. Men idag har hon varit jätteglad och go min unge. Och idag har även Örjan börjat att jobba =( Tråkigt men man vänjer sig ju rätt så snabbt som tur är.
 
Igår var vi uppe i Gryt på em. Väldigt trevligt var det! Gick över till grannarna, Cissi och Tobbe, och hörde mig för om de hade en gåstol och det hade dem. De var väldigt glada för att bli av med den. Och Nova tyckte den var jätterolig att åka runt i.
Nu under helgen har min syster Virran varit hundvakt och när vi satt och fikade så började Ruska (hunden) att skälla varpå Nova börjar att asgarva. Det tyckte hon var väldigt skoj!
Ja annars så vart det ju babblande med familjen och de andra grannarna, Monica och Janne.
 
I Lördags så var Anders och Emma här en sväng på besök. Senare kom även Nicklas och Fia hit och vi alla hade köpt med glass från glassbaren, mumma! De hade äntligen fått till lakritsglass som min pappa har tjatat på dem om =) Den var jättegod tyckte jag, smakade som dem där 50 öres tuggummin som man kunde köpa när man var liten. Tog även Yoghurtglass med Mango men gillar den med Skogsbär bättre.
Örjan fick även altanen klar i Lördags så nu är det bara staket och en trapp som ska dit så är den klar. Den vart jättestor och härlig!
 
Ja och i fredags så var Tony, Guje och Frida här på kvällen då vi bjöd på lite grillat. Kunde sitta ute rätt så länge innan dem där jäkla myggen kom.
 
Nu ska jag göra.... Ingenting!!!
 
Hej hej!!!
 

RSS 2.0