Nu blir det Kyckling Enchiladas med härlig...

img_0936 (MMS)

Nu blir det Kyckling Enchiladas med härlig sallad och gräddfil till... Mums! (Hoppas jag)


Har idag varit till Askersund och hämtade ...

img_6729 (MMS)

Har idag varit till Askersund och hämtade katten Stevie som vi lät kremeras efter att vi hade tagit bort honom. Passade på och handla lite på Ica oxå och då köpte jag nånting som jag aldrig eller väldigt sällan brukar göra.. Nämligen GODIS!!! Jag säger att det är bebben som ville ha det :-) Väldig gott var det hursomhelst. Ska försöka att spara till Örjan oxå :-) Får se hur det går...


Ett stort och fint hjärta det har Kevin de...

img_8362 (MMS)

Ett stort och fint hjärta det har Kevin de. Denna fina Lupin fick jag av honom när vi hade kommit hem :-) Han är då himla go den pöjken!


Har idag hämtat Kevin från hans skola och ...

img_9789 (MMS)

Har idag hämtat Kevin från hans skola och nu sitter vi och fikar på Sveas., mysigt!!!


Måndag!

Har nyss kommit in efter att ha varit ute en sväng och plackat bort lite gamla blommor m.m. Det var verkligen jätteskönt ute. Jag tycker att hösten är en härlig och mysig årstid.
Hade tänkt att lägga upp lite bilder jag tog idag när jag var ute men som vanligt med den där systemkameran har Örjan ställt in på någon inställning som gör att man måste bearbeta dem i datorn först innan dem är färdiga och jag kan fortfarnde inte med det.
Det är väl konstigt att inget ska få vara enkelt ibland.

Tänkte även dela med mig lite recept som min Mamma gjorde rätt så ofta då jag var ung och bodde hemma fortfarande. Det lät ju som om det var 100 år sen, hahaha!

Räkfylld smördegsplatta

2 st Färdigkavlade smördeg
150 g Bacon
200 g Skivad champinjoner eller varför inte kantareller såhär års
1 Purjolök, hackad
1 kg Skalade räkor 
2 dl Creme fraiche
1 tsk av Curry, Dragon och Paprikapulver
Salt och Peppar

Fräs baconet i stekpanna tills det nästan är färdigt. Tillsätt purjon och champinjonerna och stek på dem lite. Blanda ner kryddorna och creme fraichen och rör om. Smaka av med salt och peppar och ev mer av kryddorna.
Lägg till sist i räkorna.

Ta en av smördegsplattorna och lägg ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg på räkfyllningen och den andra smördegsplattan ovanpå det. Nyp ihop kanterna och pensla översidan med ägg.
In i ugnen 225 grader i ca 15-20 min.

Gott gott gott!!!!

Räkor I Het Sås

1-1,5 kg Räkor
1 tsk Curry
1-2 Vitlöksklyftor
½-1 krm Kajenpeppar
2 msk Tomatpure
1 msk Soja
2 dl Cremefraiche
2 dl Vatten
1 fiskbuljongstärning
½ Gurka
1 Paprika
Ev. lite grädde i oxå om man vill

Tärna paprika och gurkan.
Fräs curry, kajenpeppar och pressad vitlök i smör någon minut.
Tillsätt tomatpuren, creme fraichen, buljongen, vatten och sojan. Låt koka samman några minuter.
Blanda ner paprika, gurkan och ev. grädden och låt koka ytterliggare några minuter. Tillsätt tillsist i räkorna och dra bort från plattan.
Servera med ris och tex. brytbönor till.

Denna rätt bjöd vi Tony&Guje på när dem var här i Lördags, dem gillade det och det gör jag med och även Örjan =) Sååå gott!

Idag har jag även bakat lite bröd, rågkakor och det vart jättegott.
Nu ska jag boka tid hos Fia för det hade jag råd med denna månad, tur det säger jag bara.

Ja just det! Ska väl ta och passa på att lägga upp en liten fin bild på Mamma&Pappa eftersom min Pappa skällde på mig häromdagen att jag måste göra det eftersom hans ena syster från Finland läser min blogg. Så nu lägger jag upp ett kort här på dem blivande morföräldrarna=)))
Varsågod!

Igår var det Naturens Skafferi här i Hjort...

img_8190 (MMS)

Igår var det Naturens Skafferi här i Hjortkvarn. Det är som en liten marknad där man kunde handla bröd, fisk, hantverk m.m. Jag köpte en björnbärspaj och Blåbärssylt som skolbarnen i Hjortkvarn hade gjort. Vid deras stånd fanns mycket mer att köpa som tex. Marmelader, inlagd gurka, kantareller m.m. Pengarna dem fick in ska gå till skolresa så självklart är man med och sponsrar då :-)


äntligen!!!

Nu har jag fått iväg alla papprena till försäkringskassan om graviditetspenning så får vi hoppas att allt går bra.
Har jobbat i Pålsboda idag vilket var ett tag sedan men alltid lika roligt!

Längtar tills jag får lön. Ska ev. boka tid hos Fia för klippning och slinga håret =) Ska bli så himla skönt att få klippa sig lite, håret bara hänger just nu känns det som.
Enligt Bonniers Barnbok från 1990 ska man klippa håret i en välskött frisyr när man är gravid. Bilden som dem visar i boken är verkligen en pottfrisyr, sååå fult! Så nu vet du Fia hur du ska klippa mig då ;-)

Och imorrn är det Fredag och sen är det helg och jag är långledig =) Är ledig lörd, sönd och Måndag, nice!

Bye bye!

Denna söndag!!!

Hade en trevlig stund i bilen imorse påväg till jobbet. När jag kom utanför Hjortkvarn, i hängmattan som vi kallar det, var det en början på en jättefin soluppgång. Fan att man inte har systemkameran med sig vid sånna tillfällen. Jättefin himmel allafall. Sen när jag åkte över bron i Svennevad och tittade ut mot Sottern så var himlen lika fin där och vattnet var alldeles lilablått med orangea inslag =) Sen när jag tittade rakt fram lite längre bort såg jag regnbågen.
Härlig morgon men när jag svängde in till jobbet så sprang det en svart katt över vägen, Fan oxå tänkte jag. Nu är hela dagen förstörd. Men som tur är har allt gått bra idag. Vi hade på jobbet lyxen att få smaka en himmelsk god chokladtårta som Nerissa hade gjort, jättegod!!!
Men jag hade ändå hoppas på lite mer tur idag. I Fredags när jag var till Marieberg köpte jag Lotto med Joker, och jag kände när jag köpte lotten att detta kommer bli en vinst, helst drömvinsten. MEN ICKE DÅ!!!
Hur svårt ska det vara att vinna lite pengar liksom =) Jaja, första gången jag köpte en sån här lott så kanske att man har mer tur nästa gång.

Nu ska jag ner och laga lite mat tills imorgon så jag har en matlåda. Det blir ugnstekt lax med couscous och någon kall sås till.
Örjan har hjälpt sin pappa hela helgen med att gräva jordvärme hos dem. Undra om han blir sur nu när jag inte har handlat med någon pizza till kvällen... Vi pratade om det igår nämligen att jag kanske skulle göra det men jag var sååå trött efter jobbet idag så jag glömde bort det. Oops!!!
Får väl duga med smörgås helt enkelt...


Igår...

var jag ju hemma hos Lollo på Me&I-party. Riktigt trevligt var det men jag jag köpte ingenting men de hade mycket fint och kul att se hur det ser ut och känns i verkligheten då vet man ju ifall man ska beställa nån annan gång =) Hittade mycket fint till Nikki oxå... 
Och äntligen fick jag träffa lilla söta Titus oxå. Så himla underbart rar han var/är. Väldigt roligt att träffa Louise oxå för det var ju ett tag sen. Jag hade åkt dit tidigare innan partyt började så jag och Lollo satt och pratade lite, bla. om hennes förlossning. Jag har aldrig skrattat så mycket... Ja herregud vilken upplevelse.
Som vanligt hade Lollo gjort jättegott fika. Brödet hade hon gjort själv, supergott, man kunde ha trott att det var köpt på något bagerie typ Sveas eller Hellas men nej nej!!!
Sen hade hon även gjort kolapaj med hallon, oxå väldigt god! Jag tror även hennes man Niklas fick en matlåda av det idag, hehehe!

 
Självklart hade jag lite blommor med till dem och...

... lilla Titus fick en body och tossor/skor =)


Mamma Lollo..


Jag och Titus... Vi kallade även honom för Ostbågen för när man höll i honom så
vart kroppen på honom som en ostbåge =)


Är just nu hemma hos Lollo på Me&i party. ...

img_6612 (MMS)

Är just nu hemma hos Lollo på Me&i party. Det finns jättefina kläder för både stora och små...


Idag fyller....

Våran lilla Nikki 3 år! Oj oj oj så fort tiden går =)
I present från Örjan och mig fick hon en docka med diverse tillbehör till. Hon är helt galen i dockor. När hon öppnade paketet och såg att det var just det så började hon att hoppa upp och ner och skrika "DOCKA", gulligt! Hon gav den genast välling och saft...
   

Har just ätit kvällsmat som Örjan hade lagat. Det vart köttfärsgratäng med pasta, tomat- och ostsås. Asgott!!! Höll på att äta upp allt som var kvar, hehehe!

Ikväll ska jag se på Idol/Ensam Mamma Söker/Maestro. ALLT går ju samtidigt klockan åtta, suck! Sen vid nio ska jag se Hollywood Fruar =)

Ha en trevlig kväll allihopa!!!

Dem här Örhängena från Rock By Sweden fick...

img_2849 (MMS)

Dem här Örhängena från Rock By Sweden fick Guje i present av oss och Adde&Jenny m. familj. Hon vart jätteglad och tog på sig dem direkt :-) Vi var där på 40-årskalas igår och det var jättetrevligt med underbart god mat och trevligt folk. När vi kom hem kräktes Örjan som en räv, hahaha!!! Jag stod utanför badrummet och höll för öronen och fnissade gott :-)


En latdag!!!

Vaknade klockan sex imorse, kunde somna om till straxt före sju, suck! Skitkul på sin lediga dag! Ösregnade ute så man kunde ju inte ha gått på en promenad... Inte för att jag hade gjort det annars men ändå =) Bestämde mig för att göra lite frukost till mig och Örjan. Det blev Amerikanska pannkakor, Mmm gott, med lite annat tiil oxå. Uppskattades mycket...

Sen framåt fm var jag så jäkla trött så hela min fm har jag sovit... Sov till ett typ, herregud! Och jag skulle behöva måla dem där jävla köksluckorna men jag orkar, orkar, ORKAR INTE!!! Usch känner mig så himla laaat!!!! Jag blir så trött på mig själv. Ska förska ta nya tag imorgon med det så får vi se om jag kommer nånvart. 

Igår var jag till Marieberg och köpte då bla. färg till köksluckorna och present till Guje så jag hoppas hoppas hon blir nöjd över... På Lördag ska vi dit så det blir roligt!

Jaha vad ska man hitta på nu då??? Skulle verkligen behöva ta reda på den gigantiska klädhögen som ligger nere på bordet, får se om jag orkar ;-)
Ska senare ikväll åka till Emma. Jag har gjort en äppelpaj =) Gott!!! Kanske att Anders får smaka oxå, vi får se, hehehe!

Är just nu i Pålsboda och kollar på när Em...

img_8191 (MMS)

Är just nu i Pålsboda och kollar på när Emma rider lektion för min syster Jenny :-) Det ser ju så himla roligt och lätt ut...


Måndag igen då...

Ny vecka!!!
Efter jobbet idag så åkte jag och hälsade på mormor. Mamma var även där. Kul att träffa mormor, det var ett tag sen och man märker ju att hon har blivit en del sämre. Men hon blir ju oxå 92 år nästa år, eller blir hon 91???.. Jaja allafall...
När jag kom hem bakade jag även idag en äppelkaka som jag ska ha med mig till jobbet imorrn. Hoppas det blir uppskattad =)
Men Gud vad det regnar ute... Verkligen öser ner, usch och fy!!!

Imorrn ska jag till Marieberg, och då ska jag ha på mig mina ny skor...längtar =), efter jobbet och köpa bla. färg och sånt till köksluckorna sen så ska jag hitta nått till Guje som fyller 40 år i helgen och ska ha kalas då. Det som jag hade tänkt och köpt gick det åt skogen med. Berättar om det efter hon har fyllt varför =)

Och Ikväll är det Idol igen. Det började ju igår men det avsnittet var ju inte så värst tyckte jag. Hoppas det blir roligare ikväll...


Lite om i helgen som var annars...
I Fredags var vi ju med Mamma upp till Stockholm. Det första vi gjorde var att åka ut till Djurgården och titta på Lars Wallins utställningen. Det var väldigt roligt och vilka klänningar han har gjort då, WOW säger jag bara! Men vissa klänningar/utstyrslar gjorde sig verkligen inte rättvisa på "dockan" som de satt/hängde på.
Som tex. Carolas outfit hon hade på sig i Eurovision när hon sjöng "Invincible". En blå kretion, ja allfall den var inte så vacker på provdockan direkt. Såg ut som en trasa typ =)
Lite synd att vi inte fick ta några bilder då det var fotoförbud =(
Efter det så gick vi på stan åt lite lunch och tog en fika och gick i diverse affärer. Såg två kändisar faktiskt, Emma Wiklund och Martina Haag. Emma är ju verkligen skitsnygg och åldras verkligen med välbehag... Den lilla subban, hehehe!
När vi skulle åka hem var vi aströtta och hade ont i fötterna, hehehe.

I Lördags så var vi på Kräftskiva hos Svärmor&far och deras överiga släkt och vänner. Trevligt och gott var det. Vi åkte dock hem vid halv elva för både Örjan och jag var trötta och jag fick en sån jädra huvudvärk. Men de andra de var fortfarande i gasen så det var ju bra de =)

Ja och i Söndags, igår, så bakad jag en hel del och var uppe Gryt en sväng med lite Äppelkaka...

Tjing Tjong på er!

Nu är allt bakat och klart! Ska ta en tugg...

img_1696 (MMS)

Nu är allt bakat och klart! Ska ta en tugga av brödet alldeles straxt, det är ju sååå gott när det är nygräddat...


Fick en hel stor påse med Äpplen från Jenn...

img_0507 (MMS)

Fick en hel stor påse med Äpplen från Jenny igår :-) Så nu håller jag på att göra äppelkakor och även så bakar jag bröd. Gott gott!!!


Köpte dessa raringar igår på Din Sko :-) K...

img_0976 (MMS)

Köpte dessa raringar igår på Din Sko :-) Kunde bara inte motstå dem och efteråt vart jag så lycklig. Är det då man ska söka hjälp kanske??? Hehehe!


Såhär pigga var vi i bussen imorse påväg u...

img_0044 (MMS)

Såhär pigga var vi i bussen imorse påväg upp till Stockholm :-) Snygga vi är då...


Bra början...

imorse när jag åkte i bilen påväg till jobbet. Satt och lyssnade på Morgonpasset i P3, älskar det gänget, då dem börjar att spela denna låt =))) Så jävla bra den är, hahahaha!



Har nyss ätit kvällsmat som Örjan hade gjort, köttfärslimpa =) Och snart kommer Emma en sväng oxå. Trevligt!!!

RSS 2.0