Nu blir det Tisdagsmys med älsklingen och ...

Nu blir det Tisdagsmys med älsklingen och Fångarna på Fortet.


vill ha...

Randigt ;-) Från H&M!

Boots från Din Sko!
                              


löprunda...

runt Gambo vart det när jag hade kommit hem från Emma. Vart så jädra sugen på att springa så det är bäst att passa på när man har ångan uppe. Gick väldigt bra, 3,5 km vart det. Trodde ju faktiskt att det var längre men det var det ju inte =( Jaja!!!
Så NU ska jag städa lite... och sen äta.

Bye bye!!!

Är ute på promenad med Emma och Linda... N...

img_8128 (MMS)

Är ute på promenad med Emma och Linda... Nero och Diesel är helt galna och lilla Lisa bara är.


Hallååå!

Hallååå!


ullared...

Här kommer lite bilder på det jag köpte i Lördags på Ullared =)


Jag gillar verkligen randigt...


Visst är den söt =) Var bara tvungen att köpa den...


Dessa regnställ hade varit bra i fredags när det regnade så mycket. Nu är det bara stövlar som fattas och som ska inhandlas inom en snar framtid =)

Ikväll blir det lungt. Skulle vilja ut och springa men känner mig inte så kry på det =/ Kanske imorgon istället.
Ha en bra kväll alla!

västkusten!!!

Kom ner till Götebrog då i Fredags. Vi bodde i ett litet ställe som heter Getskär i en stuga. Jättefin och mysig stuga och med härlig utsikt. Det var jag, Örjan, Emma, Anders, Wiking, Fia och Spongh som var där.

 

Allafall så i Fredags så var vi på Liseberg, i spöregnet =( Det var ju en del som var duktiga och hade regnkläder med sig men ingen hade stövlar så vi alla var blöta om fötterna, inte kul. Regnande som fan den första timmen typ men sen vart det uppehåll. Det var såå roligt, har inte varit på Liseberg på ca 10 år... Vi åkte bla. Lisebergsbanan, Balder, Kanonen, Uppskjutet, Spinnrock m.fl. Och gick spökhuset, så kul!!! Tog lite öl/vin på Spökbaren Gasten, mmm det var gott! Ja och Fia vann en JÄTTESTOR Marabouchoklad på chokladhjulet =)
Avslutade kvällen på Mc`Donalds, sen bussen hem


            



I Lördags skulle grabbarna på flyguppvisning så vi tjejer drog till Ullared. Hittade en del där, bla. regnställ till mig och Örjan =) lite kläder och sånt. Får visa bilder på det imorgon. Åt en god Thaibuffe oxå där jag och Fia provade på Sushi, blää säger jag bara. Smakade ju hav och tång och äckligt. Nej det var inge vidare. Efter det åkte vi och handlade mat till kvällen. Grilla skulle vi göra och det vart himla gott. Den där Spongh är en hejare på att grilla. Spelade även Jeopardy det var kul fast jag och det lag jag var i inte vann en enda gång, hehehe!

    



Och idag vart det hemfärd hemåt, tråkigt men men... Bort bra men hemma bäst!


öhhh...

Har ju gått och blivit förkyld, inte kul men nästan varenda kotte är ju det så det är väl inte mer synd om mig än någon annan. tyvärr =) Hihi!
Ja imorrn drar vi iallafall ner till Göteborg, ska bli så kul! Gå på Liseberg och kanske stan och så... Skönt att komma bort bara! Men hoppas det inte regnar bara, hatar regn... Allafall när man ska göra nått utomhus =(
Nej nu in i duschen, sen äta och sen åka till jobbet, jippie!!!!

Hej hopp!!!!

Barnvakt...

var jag idag åt lilla Frida. Ja, Guje skulle ju tatuera sig idag så hon hade tid vid kl.17,00. men så skulle dem ha husvisning på lägenheten dem bor i nu, kl. 16,30. Så vi drog alla iväg då till tatueringsstudion och var där istället. Men det gick så bra så, Frida var så snäll och lugn och tjejen som jobbade där, assistenten, höll på och gulla med henne så det var inga problem. Tatueringen vart jättebra och fin. Kan verligen rekommendera det stället, www.a-headtattoo.com. Örjan ska ju göra sin där om ca en månad, spännande =)
Efter det så åkte vi till Ica Maxi där Guje skulle handla lite till kvällsmaten. Det blev spaghetti och köttfärssås, gott säger jag bara =))) Kollade sen på Fångarna på Fortet och efter det åkte jag hem och nu sitter jag här och skriver.

Jag och Örjan ska nog åka och handla lite mat imorrn, känns som det behövs. Jobbar kväll imorrn till 23,00 dessutom, inte så kul men det är självvalt så jag slipper att jobba på Fredag då vi ska åka ner till Göteborg till Anders&Emma m.fl. Det ska bli kul!!!!

Nähä ta och göra lite strechting eftersom det känns som att hela min överkropp kommer att låsa sig snart =/ Inte bra det. Kanske kan vakna imorrn och inte känna att jag är så stel eller har ont i ryggen... Måste egentligen åka till Rolf, min mirakelman =), men har fan inte råd...

Godnatt alla!






varit hemma hos...

Guje och hennes lilla Frida idag =) Alltid lika trevligt och roligt att träffa dem... Åh lilla Frida är så himla söt. Börjat krypit har hon också så nu dröjer det väl inte lång tid innan hon går den lilla rackarungen. Guje skulle allafall ha tatuerat sig idag men när hon kom dit så har killen slutat??? Jättekonstigt men hon fick snabbt en ny tid imorgon och då ska jag vara barnvakt =) Kul kul!!!
Tatueringen kommer säkert att bli jättebra. Hon ska tatuera in Frida på armen... får kanske se en bild imorrn på det.



Efter jag varit hos Guje så åkte jag upp till Gryt där min pappas moster och hennes man, Saga&Bosse, var på besök. Kul att träffa dem för det var ju ett tag sedan...

Och nu sitter jag och väntar på att "Wife swap" ska börja på tv4plus. Det är så bra. Två familjer vars fruar byter familj som dem ska bo hos i två veckor. Dem parar ju verkligen ihop familjer som är som natt och dag, har helt andra regler och moral. Jag gillar det programmet hursomhelst. Åh just det ikväll börjar ju "Fångarna på Fortet" oxå. Det har man ju inte sett sen när man var en liten skit =)

Ja hej sålänge allafall!!!

Fint!

Var ju uppe i Gryt på fm. då mamma visade dem nya tapeterna de ska ha i det sista rummet jag hade innan jag flyttade, alltså det rummet bredvid tvrummet.
Sååå snygga dem var!!! Vill oxå ha =) Det kommer att bli supersnyggt sen när de får det rummet iordning gjort, det är dem värda mamma&pappa =)
Till lunch idag vart det riktig husmanskost. Potatis med köttfärsbiffar, hemlagad sås, grönsaker och lingonsylt, kan det bli bättre???...

Ikväll är det spinning, ska bli kul för det var ett tag sen vi körde det.


Visst var dem snygga???

Snart är helgen slut...

och det har gått fort...
Igår så var Jocke här med lilla Nero och hjälpte Örjan lite med huset, duktiga killar det där =) Jag gjorde mitt jobb genom att baka lite kakor, Ernst chokladkakor =) Väldigt goda var dem. (Receptet kan ni hitta på recept.nu)
På kvällen svängde jag ihop en kycklingpaj med smak av Habanero (en ny tacosmak kan man säga) som vi tog med hem till Jocke&Linda för hon slutade jobba åtta så det vart perfekt. Väldig god vart den, lite stark men det var gott att ha cremefraiche till då och avakoda som är sååå gott! Tog slut gjorde den iallafall.

Nu straxt ska jag åka upp til Gryt och se om kära mor har någon potatis kvar jag ta lite av. Ska nog ta med mig resten av kakorna från igår då blir nog pappa glad =)

Hej hopp!!!


   

glass!!!!

Har nyss varit nere i Hjortkvarn och ätit glass med Emma, Anders, Örjan och Jocke. Måste ju passa på när det stänger nästa helg.
Idag blev det kola, tiramisu och cheescake m. jordgubbar, Mmm! Men tiramisun var bäst!
Annars idag då, inte så roligt väder ute. Kanske ska baka...hmm!!!
Hittade allafall våran katt Selma i ett nytt gömställe i datarummet bland allt bråte =)




God morgon eller god förmiddag kanske...?

Vaknade halv tio imorse och kände mig rätt så utvilad och hade nästan inget ont i kroppen som jag annars brukar kunna ha =) Stel och så...
Överraskade Örjan med frukost på sängen. Hade gjort kokospannkakor med keso, banan och ätbara blommor som jag fått av syster Jenny, och tranbärsjuice till det. Gott var det!



Igår efter jag kom hem från jobbet så åkte jag ner till Jenny. Vi skulle ut och springa så vi tog en runda runt Gambo, ca 5 km. Gick riktigt bra, ska springa där fler gånger =) Efter det när vi kom hem igen så fick jag lite plommon, dem ätbara blommorna och lite morötter som jag nog ska ha i mina köttfärsbiffar jag ska göra idag. Blir saftigt och gott!
Sen när jag kom hem säger Örjan att han är sugen på Picasso, nej nej nej tänker jag men sen ok då =) Så vi åkte dit och jag åt en stor kebabtallrik, gott!!!! Jag tänkte då på en sak när jag satt och åt upp hela min kebabtallrik att jag skulle passa in och bo i en sån by där det är attraktivt med feta kvinnor med tanke på att jag kan äta hur mycket som helst utan att ibland känna mig proppmätt??? Vad är det för fel på mig? =)



Jaja efter vi hade ätit så åkte vi ner till Foke där det var lite folk. Pratade skit, skrattade och ja.... Åkte senare hem till Fian där även Niklas, Karin och senare kom Wiking hem oxå. Drack lite kaffe och kollade på "Sista dansen" hahaha vilken bra film =) Och där även Niklas antastade mig, hahahaha! Går inte in på mer detaljer där eller ja han missuppfattde en grej jag gjorde på Fia och sen mot honom. Han trodde jag gjorde nått helt annat på Fia än vad jag egentligen gjorde =) ja allafall....

I Ondags så var jag på ljusparty hos Mona, min kompis Lousie mamma. Åh gud vad jag skrattade. Så sjuka dem är Lollo och Lilian. Det bästa var ju videoklippet jag fick se med tomten som Lollo och Lilian hade gjort. Jag ler verkligen varenda gång jag tänker på det. Tur att jag fick den på min mail... allafall så bestämde vi att vi ska baka en pulltårta och dricka vin någon gång =) Hur ska det sluta undrar jag??!!

Annars så har jag tränat lite i veckan. Var på Skivstång+ i Torsdags, väldigt bra och tungt pass, sprungit lite.
Ja så har denna första arbetsveckan gått men vad ska man hitta på ikväll, förslag någon???

Bye bye!

måndagslyx =)

Till kvällsmat ikväll blev det räkburgare smaksatt med lite parmesan, vitlök och persilja som jag stekte i chiliolja. Till det rågbröd, tomater med lite fetaost och en kall bearnisesås, gott! OCH ett glas vitt, icke att förglömma =)

Nu blir det sängen...
Godnatt alla!









kalas...

Igår hade ju Alexandra sitt kalas och så hon tjatade om denna tårta jag hade gjort =) Men hon visste ju inte heller att hon skulle få en till tårta, en barbietårta =) Den vart bra med kjolen och allt sen vart väl kristyren vi hade på sist lite misslyckat men men, det ska se lite hemgjort ut, hehehe! Förvånad vart hon allafall.
Fyllningen i tårtorna var hallonmousse och dumleganache, gott!
Efter kalaset åkte vi till Kumla och skulle handla lite på Ica Maxi och åkte även en sväng till Tony, Guje och lilla Frida =)
Och idag har jag inte gjort så mycket, städat, tvättat, bakat lite jordnötskakor och varit ute och sprungit =) Imorrn är det back to work...

Här kommer lite bilder från kalaset.















Skoj skoj...

Igår vart det äntligen krogen med Emma, Linda, Fia, Ida och Karin. Började förfesten hemma hos Emma  där vi lyssnade på lite gamla godingar och sjöng lite singstar. Vi gick allafall på Harrys och det var kul men sååå varmt det var där inne, puh! Innan vi åkte hem stannade vi till på Max för lite fyllekäk =)

Idag har vi varit uppe i Gryt. Var ute och cyklade med barnen till Björnhammar och tillbaka och lånade hem ett tårtfat från mamma som jag ska ha till Alexandras tårta imorgon. Gjorde klart tårtan efter vi kom hem från Gryt. Vart väl rätt så bra, är inte helt nöjd då marsipanen sprack lite. Men då vet man allafall hur man inte ska göra till nästa gång då =) Gjorde även halvklart barbietårtan =) Ska göra den helt klar imorgon så får vi se hur den blir =/
Ikväll vart det lite grillat, var jättelängsen vi åt det känns det som men alltid lika gott...

Annars i veckan har jag bakat med Alexandra, gjorde lite kolakakor, banankaka och kokostoppar, gott! Har även träffat bla. Emma, vart ute och sprungit och cyklat osv.
Är ju sista semesterveckan jag har nu, börjar på Tisdagkväll... men än har inte jobbångesten kommit =) Lika bra det!








Classy eller hur, haha!!!

grattis grattis...

Alexandra 8 år som fyller idag!!! Vi åkte som sagt upp på fm. och grattade henne med paketen och sång =) Mamma Veronica ska överraska henne idag med att åka till Marieberg så hon får ta hål i öronen, får se om hon vågar hehehe! Jo det gör hon säkert...

Håller på att baka bullar nu, insåg att på Fredag kanske jag inte hinner med och baka allt som vi skulle göra. Vem vet man kanske ska göra nått kul på kvällen =)
Skönt att solen lyser idag men inte fan är man ute för det, såå dumt!!!







Marieberg!

Vart en sväng till Marieberg idag med min systerson Kevin. Vi skulle köpa det sista till Alexandras present och kalaset. Hittade en rockring, lite presentsnören, födelsedagskort, ballonger... Ja lite såna grejor.
Köpte även till Kevin en keps och tatueringar =) Gud vad mina barn kommer att bli bortskämda =/
Sen åkte vi till Ica Maxi i Kumla och skulle handla dels till tårtan osv. Är lite osäker på om den färdigutkavlade marsipanen jag köpte räcker om till tårtan jag ska göra, hmm ska nog ta och köpa ljusblå marsipan för säkerhets skull =)

Imorrn fyller hursomhelst Alexandra 8 år, så vi ska åka upp på fm. och fira henne lite med paket och sång. Kalaset ska hon ha till helgen som kommer och på Fredag tänkte jag att vi två skulle baka det sista tills då. Lite bullar, sockerkaka och kakor...

Ja snart blir det väl sängen för på tvn finns det ju ingenting att kolla på =(

Tack och godnatt!





krogen vart bio...

ja vi tänkte ju ett gäng tjejer att vi skulle gå ut på krogen såhär en Söndag men allting var ju nästan stängt. Det var bara Pitchers och O Learys som var öppet men dem har ju inget dansgolv =( Så vi tog en bio istället. Vi kollade på "Eclipse", sååå bra! Har inte blivit besviken hittills, tror nog inte att jag kommer att bli det heller. Men jag är allafall kär i Edward, hahaha!!!
Innan vi åkte hem svängde vi förbi på Max och åt lite...
Så det var min Söndagkväll och imorrn ska jag ta med mig Kevin och vi ska åka till Marieberg och handla lite till Alexandras kalas osv.
Godnatt!!!!

Skansen!

Jo som sagt i Tisdags var vi ju ett gäng upp till Stockholm för att gå på Skansen och även Gröna Lund. Det var jag, Örjan, Fia, Wiking, Emma, Anders + barnen, Henkan och Spongh. Mycket trevligt och kul och höjdpunkten av allt var ju att dem hade repetion av "Allsång på Skansen" då vi var där. Fia och jag vart helt lyriska =) Vi kollade nästan jämt på det när vi var små och sjöng med i sångerna ihop med pappa. Så vi såg ju självaste Anders Lundin och även Mange Schimdt, yea!!!
Gick ju även en sväng på Grönan men åkte ingenting, var så lång kö som jag inte orkade att stå i. Men några av dem andra åkte allafall...
Tyvärr kunde jag inte ladda ner dem korten jag ville för de hade för stort format (tror jag att det heter) Ville ju verkligen lägga upp närbilden på Anders Lundin =)

   

Skänningemarken...

har jag varit på idag. Var jättelängesen man var där. Brukade jämt åka dit varje år när jag var liten med familjen, kul!
Hittade allafall svarta foppatofflor som jag ville ha, kanske kan undvika att få skavsår då vi ska åka till Turkiet i höst sen =) Köpte även lite kryddor och ett halsband till Alexandra tills hon fyller.
Ja det var väl min dag, ska straxt gå ut och trimma lite, det behövs.
Imorrn blir det 30-årsfest i Brevensbruk.

Har fortfarande inte lagt upp nånting från Skansen som vi var på i Tisdags men det kommer =)

böcker...

jag håller faktiskt på att läsa lite böcker. Jag är annars en sån som aldrig gillat direkt att läsa.
Men igår, påväg hem från Stockholm, läste jag ut "Ego girl" av Carolina Gynning. En jättebra bok verkligen, gud vilket liv den människan har levt. Hon var ju inte den mest sansade personen direkt som gillade att leva ett vanligt "Svenssonliv"...
Sen har jag läst ut "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson. En intressant bok som handlar om vad det är vi stoppar i oss egentligen när det gäller mat och där han ger tips om andra bättre alternativ. Själv försöker jag alltid att äta och laga  så "ren" mat som möjligt. Alltså inga halvfabrikat utan maten ska vara lagad från grunden.
Den tredje boken lånade jag av Emma i början av sommaren. "Smuts" heter den, skriven av Katarina Wennstam. Den handlar om i stora drag om sexköp och trafficking . En spännande bok som jag tyvärr inte har kommit så långt med, halva boken. Jag är lite utav en segläsare =)


Måndag!

Då var det en ny vecka. Idag så har mina syskonbarn, Kevin och Alexandra, sovit över hos oss. Det gick bra för dem att sova. Jag hade skrämt upp dem lite med att det spökar hos oss men sa naturligtvis sen att vi inte har några spöken hemma hos oss och om de skulle komma ska jag ge dem på käften =)
Igårkväll så grillade vi och kollade på film, Monsters vs Alien. Rätt så kul barnfilm... Jocke kom förbi en sväng oxå, sen senare på kvällen så åkte han och Örjan ut för att jaga vildsvin, men det gick inte så bra för dem. Hade inte kommit fram en enda gris under tiden dem var där.

Idag på em. så bakade jag med barnen lite inför Alexandras kalas. Vi gjorde havrekakor och kokostoppar, men jag vet inte om nått utav de vart bra. Jag är verkligen ingen hejare på kakor direkt men men, dem vart ju goda.

Nu ikväll så har jag lagt ett bud på Tradera på ett par gummistövlar. Tänkte att det kan man väl köpa sig om det ska fortsätta med sånt här väder, bra att ha hursomhelst.
När jag hade lagt mitt bud så ser jag till min förskräckelse att fraktkostnaden skulle kosta 1234 kr??? WTF, vad har jag gjort tänkte jag, fick värsta paniken. Så jag skrev till henne hur frakten kunde vara så dyr m.m.
Sen kom Örjan upp och förklarade att antagligen så vet hon inte vad frakten kommer att gå på så därför har hon bara skrivit 1234...kr. Puh tänkte jag, men det måste ju vara så annars är jag in real trouble. Det blir ena dyra stövlar då =/

Imorrn allafall ska vi åka upp ett gäng till Stockholm och gå på Skansen, det blir nog skoj!

 


regn regn regn...

Jag är så trött på detta regn. Detta var ju inte riktigt jag hade tänkt att semestern skulle ha blivit, sitta inne och inte kunna göra ett skit för ut i regnet vill jag inte!
Allafall så var vi till Marieberg igår igen... jag har varit där bara tre gånger denna vecka =) Hittade två toppar till, samma som den orangea som jag köpte häromdagen, plus att jag köpte två likadana till min syster Jenny. Köpte massa fina kläder till min systerdotter Alexandra som fyller år om ca 1½ vecka, Kul! Hon och jag ska baka inför hennes kalas då har vi bestämt, får se vad vi ska hitta på för gott... Förlsag någon?
Sen ska jag försöka mig på att göra en Barbietårta till henne, får se hur det går =/

Ja och idag så är det ju inget bra väder ute. Ska hämta syskonbarnen sen på em. Dem ska sova över hos oss så ikväll blir det grillat med film och mys...

Hej så länge!

RSS 2.0