Nu bär det av till Kumla. Gott Nytt År All...

img_0072 (MMS)

Nu bär det av till Kumla. Gott Nytt År Alla Mina Vänner!!!


Nu har vi huggit in på Banoffee Pie :-) De...

img_9049 (MMS)

Nu har vi huggit in på Banoffee Pie :-) Det är en sorts kola och bananpaj...


Lycka!!! Imorse när jag vaknade så var det...

Lycka!!! Imorse när jag vaknade så var det första gången på väldigt länge då jag inte alls hade ont i ryggen. Snacka om att man värdesätter såna tillfällen, så himla skön känsla :-) Har inte kunnat bloggat just nånting för våran telefonledning är trasig så därför funkar ju inte internet heller :-) Jäkla Telia!!! Julhelgen har varit bra allafall förutom att jag hade magkatarr, inte kul men men det har ju gått över nu men igår var jag lite febrig. Det är bättre med det idag, bäst det för imorgon är det ju Nyårsafton och då ska vi till Kumla och fira med Tony, Guje, Robban och Jeanette. Det blir trevligt! Nu ska vi straxt åka ner till Jenny på fika. Hon har gjort värsta pajen från ett recept av Leila Lindholm. Spännande och gott säkert :-)


God JUL!!!!

Ja idag är det Julafton och jag har redan fått en Julklapp. Jag och Örjan har det som tradition att ge varandra det på morgonen när vi äter frukost =)
Av honom fick jag parfym =) Britney Spears- Radiance. Luktade jättegott och mycket bra med en till parfym eftersom den jag har nu har jag börjat att tröttna på.
Av mig fick han pyjamas/mysbyxor och en skjorta. Men skjortan var för stor så den får jag antingen byta eller lämna tillbaka.
 
Nu på morgonen fick vi även besök av mina svärförldrar, Conny och Berit. De önskade God Jul och hade med sig en Julblomma. Dem stannade kvar på lite frukost och kaffe. Trevligt trevligt!

Igår var vi ju hos Johanna och Robert på Uppesittarkväll. Vi spelade Bingo men det gick inge bra för nån utav oss. Vi hade dragit nitlotter allihopa.
Hursomhelst så hade vi det riktigt trevligt med mycket skratt.
Glömde ju att ta bilder i vanlig ordning =(

Nu står Jansson i ugnen, Rödbetssalladen är färdig och Vörtbrödet är *host host* "bakat" =) Sen ska det bara ätas så man spricker så i em. blir det att åka upp till Gryt och fira lite, det blir roligt!


Nu är jag i v.36 =)

God Jul på er alla!

Nu är Julen snart här...

och jag är inte färdig med allt ännu. Igår gjorde jag Vörtbröd men tror ni att det vart någe bra? Nej! Degen jäste inte som den skulle pga. för mycket mjöl jag hade i degen =( Så nu skiter jag i det och köper färdigt bröd imorgon. Vi ska nämligen till Marieberg då, Jippie säger jag bara! Jag har sagt till Örjan att vi ska åka nio härifrån men jag vet ju hur svår han är att få upp på morgonen så jag är väl glad om vi kommer iväg vid halv tio, men om jag blir lite arg så går han nog upp vid halv nio så han är klar sen, hihi!
Vi ska bla. handla mat och sen ska jag byta en Julklapp som skulle ha varit till Nikki men vi prövade den idag och den var ju helt värdelös.
Det var en pingvin som man skulle stoppa ner i en penna i och sen ska den måla en massa mönster och djur. Men jag kan säga att enligt instruktionerna skulle det ta minst fyra minuter för den att måla EN figur, det tror jag inte en treåring har tålamod till för det hade inte jag allafall. Vissa var ca nio minuter som man fick vänta tills den var klar. Plus att den nötte håll på pappret som den målade på?!
Så den åker tillbaka imorgon. Jag hoppas att dem istället har bla. Memoryspel kvar för jag tänkte köpa det istället. Hoppas hoppas!
Usch känns så tråkigt denna Jul då man inte har råd att köpa Julklappar till alla i familjen. Så typiskt för jag vet precis vad jag skulle köpa till alla men men... Det får vi ta igen nästa Jul istället.

Igår var Emma här en sväng. Vi kollade på film, Zodiac, och fikade lite. Fick en Julklapp av henne oxå =) Bodybutter med doft av Blåbär. Prövade den igår och den var jättehärlig och luktade gott så Tack så Mycket Emma!!!! Puss på dig!
Har även fått massa Julkort detta år och jag har inte skickat ett enda =( Har haft annat att tänka på liksom...

Imorrn kväll ska vi till Johanna och Robert på uppesittarkväll så det blir att köpa en eller två Bingolotter imorrn och hoppas på det bästa. Brukar ha det väldigt trevligt där då det är en hel del vänner och bekanta som brukar vara där =)

Idag slog jag allafall in Julklappar till örjan och barnen. Det vart inte många men några stycken allafall =)

 
Var inne till Marieberg i Tisdags och Gud vad jag gick. Hade så ont i fötterna när jag kom hem så lite fotmassage hade inte varit fel då. Hittade efter mycket om och men Julklappar till Örjan. Inte lätt att köpa till nån som inte önskar sig något.

Ska försöka att skriva lite oftare här på bloggen, skärpning!

Luciafirande!

Ikväll har vi hela La Familia varit och tittat på min systerdotters Nikkis Luciatåg på dagis. Dem var jätteduktiga och så söta alla barnen. Efteråt bjöds det på tomtegröt, smörgås med skinka, lussekatter och pepparkakor m.m. Mums!!!
När vi hade fikat klart så var det dags för lite Julpyssel. Nikki gjorde inte så mycket, hon var mest intresserad av att leka men Kevin och Alexandra dekorerade ljus med bla. glitter och banddekor av vax som man fäste runt ljuset, och dem gjorde även apelsiner med nejlikor i. Roligt roligt!

Sen var det dags att åka hem. Jag stannade till hos Jenny en stund innan det var dags för henne att åka upp till Gryt och släppa in hästarna.
Så nu sitter jag här vid datorn och ska väl snart gå och lägga mig.
Vi var förresten på den sista föräldraträffen idag och vi pratade lite om tiden efter att barnet har fötts osv.
Har varit rätt så trött annars idag så på em.så har jag legat mest och vilat, skönt!

Igår var jag hos Barnmorskan och det såg bra ut med allt, mitt blodtryck, hjärtljudet och kurvan på bebisen m.m. Så det kändes bra =) Och nu är det ju inte långt kvar heller och jag måste in och handla mer kläder till bebisen och lite grejor till mig själv och lite andra grejor till bebben, puh!!! Mycket att tänka på är det...

Imorgon kväll har Alexandra Julteater i skolan så det ska bli roligt att gå och titta på. Skönt att allafall det händer lite denna vecka på kvällarna då Örjan jobbar kväll... =(

Ska väl lägga upp lite bilder på sovrummet som är klart med målning och lister och så men inredningsmässigt är det inte klart ännu..
Jag vill ha nya sängbord och lampor och sen så skulle jag vilja ha en skön och bekväm fåtölj plus ett brickbord till det. Och sen ska det köpas en byrå oxå, åh ja lite mer tavlor, en spegel och mattor, kantklädsel i vitt till sängen, överkast, gardiner bla bla bla...
Ja ni hör ju vad mycket det är som ska köpas =)
Ingen som har en fåtölj att sälja för en relativt billig penning? Den ska som sagt vara mjuk och skön och sitta i och gärna vara  ja typ vit, svart eller grå. Ingen för knallig färg... Hojta till isåfall.

 
Såhär såg det ut innan. Ni kanske undrar varför golvet och en del av väggarna är vita? Vi hade sprutmålat vårat hallstaket precis innan =) Men golvet hade samma färg som taket i princip.

 
Lite skillnad va? =) Vi är helnöjda allafall...


Sänggaveln som jag gjorde själv av en MDF-skiva, klädde in den med vit "stoppning" och tyg på det =)
Är nöjd med den sen är kanske inte vitt det ultimata att ha men det är bara att klä om den ifall det skulle bli för smutsig eller så...

Håller på att tvätta bilen i Hallsberg så ...

img_5148 (MMS)

Håller på att tvätta bilen i Hallsberg så nu blir den ren och fin för typ 1 sek :-) Men men... Dem här stora borstarna påminner mig om filmen "Vi hade allafall tur med vädret", hahaha! Har ni sett den filmen? Helroligt...


Nu blir det Luciamys med frukost på sängen...

img_0000 (MMS)

Nu blir det Luciamys med frukost på sängen. Dock tänker jag inte sjunga :-) Ha en trevlig dag allihopa!!!


Sitter hemma hos Linda Lus tillsammans med...

img_3581 (MMS)

Sitter hemma hos Linda Lus tillsammans med Ida, Emma och Örjan och kollar på Idol. Emma hoppas verkligen på att Amanda vinner ;-) Not!!!


proppmätt!

Är just hemkommen från att ha ätit Julbord genom jobbet i Hallsberg. Jag åt tillsammans med mina gamla arbetskompisar från Pålsboda, trevligt trevligt!
Jag samåkte med bästa Linda oxå som jag var hemma hos en stund innan vi åkte =) Saknar våra tider ihop då vi jobbade mycket tillsammans, hon är så himla bra Linda helt enkelt, go och rar.
 

Ska väl gå och lägga mig snart känner jag. Har just nu en katt som vankar fram och tillbaka framför tangetbordet och är tokgosig. Är lite svårt att sitta och skriva då hon ska våldsgosa med mig och trycker ner sitt huvud i mina händer medans jag sitter och skriver.

Imorrn är det tidig morgon som gäller för då är det föräldragrupp/utbildning igen. Imorrn ska vi prata lite om amning och sånt.
Efter att det är slut blir det att åka in till Bauhaus och köpa de sista listerna till sovrummet och sen vidare till Byggmax för att naturligtvis så fattas det två längder av golvet =( Så jag hoppas att det då finns ett paket som redan är öppnat och som man kanske kan få köpa till ett billigare pris istället för att köpa en hel oöppnad förpackning med golv. Ja vi får se.... Sen är sovrummet allafall KLART!!!

Hahahahahaha!!! Måste bara lägga upp denna gulliga bild från katten i Alice I Underlandet. Tycker ni inte, ni som känner Örjan alltså, att han är lite lik katten???
Jag höll på att garva ihjäl mig när jag insåg det själv. Stackars Örjan, han kommer att döda mig för detta ;-)) Sorry älskling!!!

Hihihihihi.....

Är hemma hos Tony&Guje och lilla Frida som...

img_4563 (MMS)

Är hemma hos Tony&Guje och lilla Frida som har fått en docka utav oss i födelsedagspresent :-) Hon fyllde 2 år i Lördags men vi kunde ju inte komma då eftersom vi var på Relaxen.


andra advent!

Ja idag är det ju andra advent och Julen närmar sig med stormsteg känns det som.

Igår var vi iväg ett gäng på 13 personer på Relaxen I Gustavsvik. Härligt med att bada bubbelpool men något äventyrsbad vart det inget för mig =) Hade väl gått så att jag hade fått föda där isåfall, hehehe!
Vi var där mellan kl. 15-19 sen efter det köpte vi pizza och åkte hem till Henkan och åt.
En trevlig em/kväll helt enkelt.
Det roligaste var när vi hade skjutsat hem Peter och han skulle gå in genom dörren till huset då hans sko fastnade i dörren (fråga mig inte hur) vilket gjorde att han kom utsnubblandes ut på gårn igen som en kanon med bara skor på ena foten. Då han berättar vad han har gjort så höll Örjan och jag att kikna av skratt... Såg så himla roligt ut! Han är rolig den där Peter =)
Jag hade kameran med mig men det vart inte många kort tagna men några allafall...
  
Snacka om att alla ser glada ut då =)

Idag så har Örjan lagt golv i sovrummet så nu är det bara halva kvar. Han är iväg och tränar ikväll så han hann inte att lägga klart allt, får göra det imorrn. Det tråkiga är när vi flyttar in i sovrummet så kommer det bara vara en säng, en skänk, sängbord och barnsängen. Det är tänkt att det ska in mer möbler där såsom en till byrå, nya sängbord, tavlor och en fåtölj och ett litet bord som ska stå bredvid fåtöljen.
Men man får ta lite i taget...
Har även bakat bröd idag =) Det vart "NO Hands"-bröd. Och denna gång vart dem supebra och de är så goda. Sist jag bakade dem så vart dem inte så bra när jag skulle grädda dem, alltså inte så höga och fina som min vän Louises vart men denna gång lyckades jag. Det är från henne jag har tagit receptet ifrån.
Här är det:

"No Hands" - BRÖD


50g Jäst
5dl fingervarmt Vatten                                                                  
0.5msk Salt
3 msk Olivolja
ca 9dl Vetemjöl

Flingsalt
Solrosfrön
Olivolja
Timjan

1. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser utom Flingsaltet och arbeta samman till en lös deg, som fortfarande är kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i bunken.

2. Värm ugnen till 220 grader.

3. Häll ut degen direkt på bakplåtspapper i en långpanna och maka ihop den till önskad form. Pensla med Olivolja och strö över Flingsalt, Solrosfrön o Timjan.

4. Grädda först i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

Klart!













Degen ska vara riktigt kladdig och lite rinnig och ha inte i mer än 9 dl mjöl. Det var kanske det jag jag gjorde fel sist att jag hade i lite mer mjöl än vad det står.

Här är jag igen med bebismagen v.33

Tar jämt såna urkassa bilder men det får duga med den här bilden ändå ;-)


RSS 2.0