Här kommer lite recept på godsaker...
Vanilj och limepannacotta! Ca 4-5 port.
6 dl grädde
3 msk socker
2 gelatinblad
3 lime
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka under tiden upp grädden. Lägg sedan hela vaniljstången och sockret och låt det koka i ca 5 minuter. Dra kastrullen av plattan.
Ta upp vaniljstången och dela den på mitten och skrapa ur alla frön och pressa ur saften ur limen och ha i alltsammans i grädden.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner det i den varma grädden så det smälter.
Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i minst 3 timmar.
(Just det här receptet passar bäst att ha i höga glas och inte i såna på bilden)
Hallonpannacottapaj!
Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl socker
250 g hallon (färska/frysta)
200 g Philadelphiaost
Krossa kexen antingen i en matberedare eller i en mortel går oxå bra.
Smält smöret och häll det över de krossade kexen. Blanda alltsamman och tryck ut det i pajformen. Låt stå i kylskåpet medans fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Sjud grädde och socker på svag värme till sockret löst upp sig.
Krama ur gelatinen och vispa ner i grädden.
Mixa hallonen med en mixerstav till pure. Rör ner osten i puren och blanda om. Rör ner det i grädden och vispa till en slät smet och häll ner det i pajformen.
Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
6 dl grädde
3 msk socker
2 gelatinblad
3 lime
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka under tiden upp grädden. Lägg sedan hela vaniljstången och sockret och låt det koka i ca 5 minuter. Dra kastrullen av plattan.
Ta upp vaniljstången och dela den på mitten och skrapa ur alla frön och pressa ur saften ur limen och ha i alltsammans i grädden.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner det i den varma grädden så det smälter.
Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i minst 3 timmar.
(Just det här receptet passar bäst att ha i höga glas och inte i såna på bilden)
Hallonpannacottapaj!
Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl socker
250 g hallon (färska/frysta)
200 g Philadelphiaost
Krossa kexen antingen i en matberedare eller i en mortel går oxå bra.
Smält smöret och häll det över de krossade kexen. Blanda alltsamman och tryck ut det i pajformen. Låt stå i kylskåpet medans fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Sjud grädde och socker på svag värme till sockret löst upp sig.
Krama ur gelatinen och vispa ner i grädden.
Mixa hallonen med en mixerstav till pure. Rör ner osten i puren och blanda om. Rör ner det i grädden och vispa till en slät smet och häll ner det i pajformen.
Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Kommentarer
Postat av: Jenny R
JÄVLAR VAD GOTT!!! :-)
Trackback