Vinön!

Igår hade vi bestämt med Tony&Guje att vi skulle hitta på nått. Eftersom vädret inte verkade bli till det bästa undeer dagen kom vi fram till att vi skulle träffas inne i stan och ta en lunch och sen se vad vi hittar på. Men straxt före lunchtid så började det att spricka upp och bli jättefint så vi bestämde oss för att då åka ut till Vinön!

Vädret var kanon och när vi kom fram så åt vi mat på Wärdshuset. Det var jättegott! Jag tog entrecote med grönsaker och färskpotatis, det var super och väl värt pengarna =)
Efter maten gick vi omkring lite till bla. en handelsträdgård som inte var mycket att hänga i julgranen om man säger så... Vissna blommor och ja trist!
Åkte vidare med bil lite och kollade och det sista vi gjorde var att stanna vid Örtboden och där dem även hade loppis, hittade dock inga fynd.
Sen var det dags att åka hem med färjan igen.

   

Handelsträdgården =)

 


Örjan ville inte vara med på bild men jag tog ett ändå, fint va =)

På vägen hem stannade vi för att ta en fika på Englas Cafe, eller Englas Skafferi som det heter. Det var jättemysigt där och vilka goda bullar då. De var bakade på surdeg och jättestora =) De hade oxå lite bröd, marmelader och sylter osv. till försäljning. Jättemysigt!

Englas Skafferi bakar all mat-och fikabröd i deras eget bagerie på Gården på ekologiskt mjöl som de maler själva och använder inga tillsatser. Sånt gillar ju jag det är bakat ordentligt, som det ska vara.
På övervåningen utav huset hade de oxå så man kunde sitta och fika och en liten loppishörna med lite roliga grejer. Guje hittade jättesöta små salt-och pepparkar som hon köpte.

     

Kan verkligen rekommendera detta cafe då det är finns nånting för både stora och små.
Englas Skafferi ligger utanför Odensbacken.

Nu ska jag ner och baka bröd!!!


Kommentarer
Postat av: Lilian

Vilken mysig dag!

2011-07-24 @ 16:37:40
URL: http://konstigalilian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0